DF95 roerkoning upgrade

1,95

Beschrijving

Deze roerkoning is voorzien van een metalen bus en is als vervanging van de originele kunststof roerkoning. Hiermee wordt de speling op het roer opgelost.

De originele roerkoning is vastgelijmd met secondelijm aan de romp. Te verwijderen door een dunne schroevendraaier te gebruiken die in de bovenste deel van de roerkoning past en deze voorzichtig op en neer te bewegen totdat de lijm los knapt. Het onderste deel is op dezelfde manier te verwijderen, of door met een dikkere metalen stang een tik te geven van bovenaf. Gebruik geen aceton om de secondelijm daarmee op te lossen want hiermee lost ook de romp op.

De nieuwe is eenvoudig te plaatsen met secondelijm, schraap heel voorzichtig uitstekende delen van de oude roerkoning weg zodat het te lijmen oppervlak glad is.

Zelf vindt ik het handig om de bulb los te schroeven de de kiel vlak op de rand van een tafel te leggen (romp steekt uit) en daarna de roerkoning eerst inpassen samen met het roer zelf. Plaats wat gewichten op de kiel zodat de boot blijft liggen en wat gewicht en op het roer en deze staan nu parallel aan elkaar en zo voorkom je dat het roer scheef komt te staan ten opzicht van de kiel. Hierna eerst de boven of onderkant vastlijmen (klein beetje secondelijm gebruiken), terug plaatsen en even vastdrukken tegen de romp tot de lijm droog is. Daarna de andere kant op dezelfde manier verlijmen. De bus hoeft niet vastgelijmd te worden in de 2 kunststof delen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DF95 roerkoning upgrade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *