DF65 Lithium accu set

35,0055,00

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

DF65/95 Lithium (LiFePO4) accuhouder met lader voor de wedstrijdzeilers. De accuhouder weegt compleet 45 gram en voldoet hiermee precies aan het DF65 en DF95 klassereglement.

De accuhouder is voorzien van klittenband voor montage aan de kielkast. Hierdoor is de accuhouder eenvoudig los te nemen o via het kleine luikje aan de stuurboord kant naast de mast. Er worden extra acculuik stickers (10 stuks) meegeleverd voor over het luikje en deze zijn te bestellen in verschillende kleuren.

De accuhouder wordt direct op de schakelaar aangesloten middels een extra lange accukabel. Door de lagere spanning van een LiFePO4 accucel is een BEC in principe niet nodig. De accu geeft direct in geladen toestand 7.4V en na enig gebruik 6.4V. In de praktijk is gebleken dat de servo’s en ontvanger prima werken met de hogere accuspanning, maar de handleiding beschrijft duidelijk dat de maximale spanning 6V is. Schade aan servo’s zal door het gebruik van Lithium accu’s zonder BEC niet te achterhalen zijn bij de leverancier.

Er zijn 2 LiFePO4 accucellen nodig in de accuhouder

Voor een wedstrijddag zijn 2 sets nodig en de accu wordt in de middagpauze vervangen voor een vers opgeladen set.

De Nitecore UM2 lader kan op elke 5V/2A USB adapter aangesloten worden, zoals bijvoorbeeld een telefoonlader of een powerbank. De lader is voorzien van een voltmeter en capaciteitmeter (coulomb counter) en daardoor is met zekerheid te zeggen dat de accu volledig is opgeladen en aan de hand van het geladen aantal mAh is ook te bepalen hoe leeg de accu was na het volledig opladen.

De lithium accucellen kunnen alleen afgehaald worden omdat het verzenden van losse lithium accu cellen en pakket niet is toegestaan met Postnl en DHL.

Een oplossing om de accuset via de post thuis te krijgen is om alleen de accuhouder, acculuik stickers en lader hier te bestellen en de Lithium accucellen rechtstreeks via 123accu.nl https://www.123accu.nl/Philips-14500-LiFeP04-batterij-4-stuks-3-2V-1000-mAh-123accu-huismerk-i31956.html

 

Extra informatie

Accucellen

1 set (2 cellen) alleen afhalen, 2 sets (4 cellen) alleen afhalen, Geen

Kleur hoekverstevigingen

blauw, Donker blauw, Donker grijs, Fluor geel, Licht grijs, Oranje, Rood, Roze, Wit, Zwart

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DF65 Lithium accu set” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *